Responsabilitate sociala

Evotech-IT, companie recunoscută ca fiind unul dintre integratorii de sisteme importanti din domeniul soluțiilor IT complexe din România în domeniul infrastructurii de comunicații IT, comunicații unificate, videoconferințe și soluții de infrastructură pentru centre de date, își asumă un rol activ în comunitatea în care își desfasoară activitatea.

Valorile de bază ale Evotech-IT, ce susțin viziunea și misiunea, sunt reprezentate de satisfacția clienților, continua dezvoltare și creștere a companiei, orientarea întregii activități către nevoile de business ale clienților, înalta motivare a angajaților, cultivarea unui spirit de demnitate, seriozitate, și respect atât în interiorul companiei, cât și în relațiile cu partenerii săi și sprijinul pentru societate și mediul inconjurător.

În direcția responsabilității sociale asumate, Evotech-IT acționează în principal în aceste direcții:

·       Facilitarea educației în domeniul IT pentru tinerii talentați, și

·       Prevenirea poluării mediului înconjurător.

Acțiuni de responsabilitate socială în direcția educației pentru o carieră în domeniul IT

Voluntariat la FIRST ® Tech Challenge  – https://www.firstinspires.org/robotics/ftc

Participare in cadrul campaniei #safacembine pentru educatia copiilor nostri//Dotari clase scoli Calarasi, Ilfov & Bucuresti  (Ferentari) organizata de Cisco Systems Romania

 

Prevenirea poluării mediului înconjurător

În direcția responsabilității ecologice, efectuăm în prezent următoarele acțiuni:

· Colectăm și tratăm în mod corespunzător deșeurile de echipamente electrice și electronice puse pe piață, deșeurile de baterii puse pe piață, deșeurile de plastic, metal, ambalaje de hârtie, becuri și corpuri de iluminat din cadrul activității noastre.

Ce prevede legislația

Deșeurile de echipamente electrice
si electronice (DEEE) reprezintă componenta cu cel mai rapid ritm de creștere din fluxurile de deșeuri municipale solide, deoarece nevoia de a fi în pas cu tehnologia este din ce în ce mai mare, iar companiile investesc sume importante pentru a-și îmbunătăti continuu infrastructura IT. În Europa, cantitățile de DEEE generate înregistrează creșteri cu 3-5% pe an, de 3 ori mai rapid decât fluxurile totale de deșeuri.

Deșeurile de echipamente electrice și electronice (DEEE) sunt o categorie specială de deșeuri, iar colectarea, tratarea și reciclarea sunt importante din mai multe motive:

· Se pot evita poluări ale mediului cu gaze cu efect de seră sau metale grele dăunatoare sănătații;

· Aproximativ 70% din substantele toxice care ajung la gropile de gunoi (depozite de deșeuri) provin de la aceste echipamente;

·Se pot recupera importante cantități de materii prime secundare, întrucât DEEE au un grad ridicat de reciclare-reutilizare (între 85-90%);

· Reciclarea reduce dependența de resurse naturale (finite) și este o parte importantă în crearea unei societăți sustenabile. 

 

Legislația din Romania obligă utilizatorii de EEE-uri să nu elimine DEEE-urile ca deșeuri municipale nesortate și să le colecteze selectiv.

Evotech-IT vine în sprijinul clienților săi, ajutându-i să utilizeze cele mai noi tehnologii, să respecte legislația și să protejeze în același timp și mediul.

În acest sens, Evotech-IT încurajează clienții să colecteze separat DEEE-urile și să le predea punctelor de colectare ale Organizatiei Ecotic.

Simbolul care indică faptul că echipamentele electrice şi electronice fac obiectul unei colectări separate reprezintă o pubelă cu roţi barată cu două linii în formă de X, ca în imaginea de mai jos.

 

Punctele de colectare DEEE-uri le găsiti aici https://www.ecotic.ro/puncte-de-colectare/

Evotech-IT este înregistrată în Registru de punere pe piață a echipamentelor electrice și electronice având numărul de înregistrare RO-2015-09-EEE-0476-IV și în Registrul producătorilor de baterii și acumulatori, având numărul de înregistrare RO – 2011 – 11 – B&A – 0400

Surse citate : http://www.ecotic.ro/